Antistres

Românii, încrezători când vine vorba de Uniunea Europeană

Marilena Ispas › Mar, 2018-03-06 15:59
Doi din trei români (66%) sunt optimişti în legătură cu viitorul Uniunii Europene (UE), cu mult peste media europeană (57%), iar valoarea care reprezintă cel mai bine UE este respectarea drepturilor omului, potrivit raportului Eurobarometru publicat de Comisia Europeană (CE).

Valorile care reprezintă cel mai bine Uniunea Europeană sunt drepturile omului (34% în România, 33% media UE), democraţia (32% România, 33% UE) şi pacea (32% România, 40% UE).

"Românii continuă să creadă în Europa şi în valorile pe care aceasta le promovează. Avem nevoie de încrederea şi dinamismul lor, în construirea viitoarei Uniuni Europene, ale cărei baze se vor pune la summitul de la Sibiu, din 2019, în timpul Preşedinţiei române a Consiliului UE", a declarat şeful reprezentanţei CE, Angela Cristea, în cadrul comunicatului.

Totodată, mai bine de jumătate dintre români tind să aibă încredere în Parlamentul European (56%, faţă de 45% media europeană) şi în CE (50% faţă de o medie europeană de 42%). Încrederea în instituţiile naţionale este însă mai redusă. 21% dintre români au încredere în guvern. Pentru următorul an, 35% dintre români declară că situaţia economică naţională va fi mai proastă, înaintea lor plasându-se grecii (48%), croaţii şi britanicii (39%). Dar, când vine vorba de situaţia economică a Uniunii Europene, unul din doi cetăţeni români, similar cu media UE, declară că aceasta este mai degrabă bună şi foarte bună.

Dacă vorbim despre viitor, 47% dintre români cred că UE se îndreaptă în direcţia bună, ponderea fiind peste media europeană cu 17 puncte procentuale. În ce priveşte România, direcţia în care se îndreaptă ţara este apreciată drept greşită de 64% dintre respondenţii români, în timp ce la nivel european media este de 49%.

0 comentarii 699 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter