Antistres

Recenzie: O tipă... dezastru: Ironizarea comediei romantice

Marilena Ispas › Vin, 2015-07-24 11:27
Hollywood Multiplex pregătește surprize în fiecare zi. Comediile romantice, SF-urile, filmele psihologice,nu lipsesc din meniul zilnic de filme. De vineri, 24 iulie, intră în scenă „O tipă... dezastru”, o ironizare a comediei romantice cu un happy-end obligatoriu.

Judd Apatow are renumele de a crea rampe de lansare pentru nou-veniții pe scena comediei americane, însă nu e niciun dubiu că Amy Schumer și-a câștigat notorietatea singură, încetul cu încetul. De la stand-up-urile ei de o sinceritate brutală din cluburile de comedie, la clipurile care au devenit virale imediat ce au fost postate online, Amy Schumer a devenit un nume din ce în ce mai căutat pe scena comediei fruste și fără inhibiții.

Combinând confesiunile personale, comentariul de corectitudine politică și spiritul de observație ascuțit, Schumer este iubită de public pentru că îi oferă o experiență care e nu numai distractivă, ci și extrem de inteligentă. Alături de Apatow, Schumer își transpune acum talentul pe marele ecran în primul ei film de mare lung metraj, ca scenaristă și protagonistă.

„Trainwreck”, o comedie despre o femeie care nu crede în relații după ce a învățat de la părinți ca „Monogamia nu e realistă!”, e debutul actriței Amy Schumer într-un rol principal pe marele ecran. 

Amy Schumer (33 de ani) e și autoarea scenariului pentru comedia „Trainwreck” în care viața unei femei libertine de 30+ o ia cu adevărat razna când întâlnește un tip de treabă (Bill Hader), medic sportiv, pe care îl intervievează pentru revista masculină la care ea scrie. Obișnuită cu flirturi și relații de-o noapte, eroina – pe care o cheamă tot Amy – nu știe cum să reacționeze când medicul cu care a petrecut o noapte o sună a doua zi și vrea mai mult.

Pe lângă divorțul părinților, care i-a afectat percepția despre relații, Amy e influențată și de șefa ei de redacție, care o caracterizează drept „isteață, dar nu foarte cerebrală, drăguță, dar nu superbă, abordabilă”. Această șefă e interpretată de Tilda Swinton, greu de recunoscut datorită tenului bronzat și extensiilor de păr. Vocea îi este însă inconfundabilă.

Amy Schumer este o actriță mai puțin cunoscută, dar care iese încet, încet la iveală. Amuzantă, distractivă, plină de glume deocheate bune pentru orice ocazie, Amy o să-ți intre cu ușurință pe sub piele.

„O tipă dezastru” este o comedie romantică ieșită din tipare, cu mult umor bun, cameo-uri inteligente și referințe la alte producții preferate de publicul actual.
 
Îți poți rezerva bilete AICI.

0 comentarii 1912 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter