Antistres, News

Concerte, piese de teatru, spectacole de operă și balet, de văzut în cinematograf

Redacția CARIERE › Mie, 2017-10-04 13:39
Recomandări de la Simona Manea, Entertainment Business Unit Marketing Director

Uneori, cinematograful nu este doar despre filme, despre acțiunea care se întâmplă pe ecran. De multe ori, sala de cinema se poate transforma cu totul într-una de concert sau de spectacol.

Grand Cinema & More este primul cinematograf din România care a dezvoltat o stagiune de spectacole alternative, găzduind pe ecranele sale transmisiuni de concerte, operă, balet sau spectacole de teatru jucate live, pe scenă. Și, cum stagiunea 2017 – 2018 a început deja, am stat de vorbă cu Simona Manea, Entertainment Business Unit Marketing Director, pentru o serie de recomandări de spectacol, de văzut în cinematograf – un spațiu alternativ de evenimente.

”Cred că unul dintre cele mai importante lucruri pe care reușim să le realizăm prin intermediul parteneriatelor pe care le atragem este faptul că aducem în fața oamenilor artiști care altfel ar fi fost, poate, inaccesibili”, a descris Simona Manea proiectul. „Am găzduit în sălile noastre transmisiuni ale unor spectacole celebre, piese de teatru apreciate în cadrul unor importante competiții de profil și concerte care au scris istorie”.

The Metropolitan Opera, Teatrul Bolshoi, Teatrul de Animație Țăndărică sunt doar câțiva dintre partenerii de anul acesta ai cinematografului, prin intermediul cărora spectacole de teatru, balet și operă pot fi urmărite în cinema în transmisiune live, înregistrat sau jucate chiar pe scenă. „Ne-am propus să livrăm divertisment de calitate”, a completat Simona, „tocmai de aceea și parteneriatele au fost alese astfel încât transmisiunile din sala de cinema sau piesele puse în scenă să se potrivească publicului de orice vârstă, până la cei mai mici iubitori de spectacol”.

„Una dintre sălile noastre – Sala Epika – a fost gândită întocmai pentru a putea susține spectacole, indiferent de anvergură. Aici am putut pune în scenă, în ultimii doi ani, cea mai mare producție privată a unui musical din România – My Fair Lady. Aici obișnuim să găzduim piese de teatru, în programul stagiunii curente reușind să aducem o serie de scenarii extrem de apreciate în Europa”. Una dintre premierele sălii Epika este Cum să distrugi o piesă / The play that goes wrong, o piesă ce îmbină teatrul de comedie, pantomima și improvizația pentru a rezulta ceea ce a fost recent declarată „The Funniest Play Broadway Ever Seen”.

În programul stagiunii curente se regăsesc și concertele unor trupe emblematice ale scenei de metal, performeri de muzică clasică și DJ ale căror seturi s-au auzit în cadrul celor mai mari festivaluri din ultimii ani. „Aici, în cinematograf, am văzut concerte emblematice, ale unor trupe precum Black Sabbath, concerte care au scris istorie”, povestește Simona Manea. „Tocmai asta este ceea ce ne dorim să facem prin intermediul transmisiunilor din cinematograf, iar tehnologia vine tot mai mult în ajutorul nostru. Aduse aici, pe marile ecrane, concertele ajung să fie undeva la granița dintre spectacol și film”.

Avicii, grupul muzical Il Vollo și DUO Stoica sunt câțiva dintre artiștii care pot fi urmăriți în concert pe ecranele cinematografului, pe 26 octombrie, respectiv 30 și 16 noiembrie. Un documentar aduce în atenție viața unor trupe rock de legendă - pe 5 octombrie, Day of the Gusano aduce o interpretare istorică asupra uneia dintre cele mai incitante trupe de heavy metal, Slipknot.

0 comentarii 1313 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter