Actual

Aniversare. Regina Elisabeta a Marii Britanii împlinește 91 de ani

Dana Badea › Vin, 2017-04-21 12:58
Regina Elisabeta al II-lea din Marea Britanie își sărbătorește ziua de naștere cu cea de-a 91-a zi aniversare. Cel mai longeviv monarh al lumii, a făcut un pas înapoi de la îndatoririle regale pentru a permite generației mai tinere să meargă mai departe.
sursa: pinterest

Salve de tun la Tower Bridge și Hyde Park vor marca ziua de naștere a Reginei, dar e mai puțin important după un an de festivități care au marcat împlinirea celor 90 de ani. "Încă mai trăiesc", a glumit regina în iunie anul trecut, în timpul unei vizite în Irlanda de Nord, una dintre numeroasele angajamente care au completat calendarul regal, scrie AFP.

Regina Elisabeta a II-a este prima născută a cuplului regal format din Prințul Albert, viitorul rege George al VI-lea, și soția sa, Elizabeth. Nimeni nu se aștepta pe atunci ca prințesa Elizabeth Alexandra Mary să fie încoronată vreodată regină a Angliei, atât timp cât exista un alt moștenitor de drept al tronului care putea avea, la rândul lui, urmași. Este vorba despre Prințul Edward, care avea să abdice din dragoste pentru o femeie.

La vârsta de 13 ani, Elisabeta îl întâlnește pe Prințul Philip al Greciei și al Danemarcei, azi în vârstă de 94 de ani. Era un verișor mai îndepărtat al Elisabetei, un tânăr chipeș care studia la colegiul naval, dar nu avea o situație financiară prea strălucită. Avea să-i devină consort și confident opt ani mai târziu, pe 20 noiembrie 1947, la 21 de ani. În 1948 venea pe lume prințul Charles, primul dintre cei patru copii ai cuplului și moștenitorul care ar trebui să-i succeadă la tron reginei. 

Elisabeta a fost încoronată, la 27 de ani, în anul 1953, după moartea prematură a Regelui George al VI-lea. La 91 de ani, familia reginei numără nu mai puțin de opt nepoți și cinci strănepoți. În timp ce Printul Charles este moștenitorul tronului, fiind primul născut, în centrul atenției sunt cei doi fii ai săi William și Harry, care și-au asumat o parte din îndatoririle reginei. 

Regina a păstrat tăcere cu privire la unele chestiuni politice, inclusiv referendumul diviziv Brexit cât și, în ianuarie, decizia controversată a primului ministru Theresa May de a-l invita pe președintele american Donald Trump pentru o vizită de stat. În modernizarea imaginii familiei sale și a refuzului său de a se implica politic, regina continuă să câștige afecțiunea națiunii. În timp ce, în general, starea sa de sănătate este bună, de Crăciun a suferit o răceală iar recuperarea ei a fost privită cu neliniște.

În ciuda faptului că a fost urmărită îndeaproape în aparițiile sale publice - de curând- hrănind un elefant în grădina zoologică, de exemplu - a reușit să mențină secretă viața din spatele ușilor palatului. În timp ce dragostea sa pentru cai și câini din rasa Corgis este binecunoscută, cei din interiorul palatului au dezvăluit că petrecerile private ale reginei includ rezolvarea de cuvinte încrucișate și un cocktail Dubonnet-gin înainte de prânz.

0 comentarii 1492 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter