Companii, Actual

Angajaţii Tesla muncesc până la epuizare - Dezvăluri din fabrica patronată de Elon Musk

Constantin Pescaru › Vin, 2017-05-19 16:05
Angajaţii fabricii Tesla din California din SUA lucrează în condiţii grele. Unii dintre ei au leşinat la muncă şi au solicitat ambulanţa, dezvăluie un reportaj apărut în presă britanică.
Foto: Gas2

Condiţiile în care lucrează oamenii reflectă faptul că Tesla face anumite compromisuri pentru a-şi îndeplini ţintele de producţie ambiţioase.

Potrivit reportajului publicat de The Guardian, pe de o parte, angajaţii simt mândria de a face parte dintr-o companie respectată la nivel global, însă adevărul este că nivelul de stres e foarte mare, iar mulţi sunt epuizaţi.

În consecinţă, au existat cazuri în care angajaţii au leşinat la job şi au chemat ambulanţa.

Leşinuri, ameţeli, convulsii şi alte simptome au fost raportate la 112 de la fabrica Tesla, din 2014 încoace.

În replică, CEO-ul Tesla, Elon Musk, a transmis că angajaţii săi "trec prin perioade dificile, muncesc mult şi au sarcini grele", însă lui îi pasă şi de starea de sănătate a acestora. În ultimii ani, potrivit şefului producătorului auto, condiţiile de muncă s-au îmbunătăţit semnificativ.

Reportajul a fost publicat în contextul în care Tesla pregăteşte să lanseze Model 3, un automobil electric destinat unui public mai larg, care costă 35.000 de dolari. "Noi schimbăm lumea", a spus Richard Ortiz, unul dintre muncitori, care a adăugat că abia aşteaptă că nepoata sa să se laude cu bunicul care a lucrat la Tesla.

Pe de altă parte, el a povestit că braţul drept îi amorţeşte şi asta îl cam sperie.
 
Compania a susţinut că mediul de lucru e mai sigur decât în alte părţi, însă nu e de ajuns, aşa că vor fi luate şi alte măsuri. 

0 comentarii 1340 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter