Actual

Ai fost concediat? Iată care îţi sunt drepturile

Alexandra Lucescu › Mie, 2015-04-22 12:57
Din păcate, concedierea este o situaţie neplăcută în care ne regăsim (sau nu) în anumite momente din viaţa profesională. Cel mai înţelept lucru de făcut este să te informezi. Informaţia şi educaţia sunt cele mai puternice arme cu care te poţi apăra în orice situaţie. 
Foto: Bigstockphotos

Deseori sunt întâlnite abuzuri grave care vin din partea angajatorilor pe fondul problemelor de natură internă, neînţelegeri între părţi dar care în esenţă nu pot duce la desfacerea contractului de muncă, însă angajatorii profită de starea de necunoaştere a legislaţiei şi forţează angajatul să plece singur, iarăşi o practică incorectă.

Ce spune Legea:

Salariaţii concediaţi au dreptul să conteste decizia angajatorului în termen de 30 zile calendaristice de la momentul comunicării deciziei de concediere. Prin procedura contestatiei deciziei de concediere , conflictul de munca aparut este supus controlului instantei judectoresti , aceasta urmand sa analizeze decizia  sub aspectul legalitatii si temeinicei acesteia.

Codul Muncii reglementează în mod clar procedura de concediere dar şi motivele care pot stă la baza emiterii deciziei de concediere , oferind o protecţie juridică angajatului împotriva unor abuzuri din partea angajatorului .(art 51-75 Codul Muncii )

Ce trebuie să conţină decizia de concediere:

  • motivele care determina concedierea;
  • durata preavizului
  • criteriile de stabilire a ordinii de priorităţi în cazul concedierii colective
  • lista tuturor locurilor de muncă disponibile în unitate şi termenul în care salariaţii urmeză să opteze pentru a ocupă un loc de muncă vacant , în condiţiile art 64.

Decizia de concediere trebuie formulată de către angajator în scris şi comunicată angajatului , această producând efecte de la momentul comunicării acesteia angajatului , conform art 77 din Codul Muncii .

În termen de 30 de la primirea deciziei de concediere , angajatul poate formulă contestaţie la instanţa competenţă de la domiciliul angajatului, respectiv Tribunalul de la domiciliul reclamantului.

Angajatul poate critică decizia de concediere atât din punct de al legalităţii emiterii deciziei ( respectarea procedurii reglementate ) dar şi motivele de fapt invocate de angajator prin decizia de concediere. Motivele care au determinat concedierea trebuie menţionate în mod expres în cuprinsul deciziei de concediere (comunicată în scris angajatului ), nefiind posibilă completarea motivelor ulterior emiterii deciziei .

Angajatorii, pentru a evita anularea deciziei de concediere, trebuie să dovedească legalitatea motivelor pentru care s-a pronunţat decizia respectivă.
Informaţii furnizate de Coltuc Marius Vicenţiu

2 comentarii 1981 vizualizări

Comentarii

2017-10-06 09:56

VADIM

Am fost concediat pe

Am fost concediat pe neașteptate fara elongarea unor motive juste și ilustrate în scris,am fost dat afara de la locul de muncă fiind amenințat că voi primi doar jumate din venitul lunar.Ce pot să întreprind?

2015-04-22 21:42

MODELINO

surpriza totala

Punctul de plecare al oricărei reușite este dorința. Asta scrie celebrul Napoleon Hill în cartea ”De la idee la bani”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:[email protected]

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter