Companii, Actual

Acțiunile Takata au fost suspendate de la tranzacționare

Dana Badea › Vin, 2017-06-16 16:17
Acțiunile Takata au fost suspendate de la tranzacționare înaintea falimentului preconizat. Oficial anunțul ar putea veni săptămâna viitoare atât în Japonia, cât și în SUA, unde are o filială și își caută un cumpărător.  

Până în prezent, aproximativ 100 de milioane de airbag-uri Takata au fost rechemate la nivel global. Airbagurile defecte au fost legate de cel puțin 20 de decese și de peste 100 răniri la nivel mondial. În decembrie, 2016, furnizorul nipon de piese auto Takata Corp a ajuns la o înţelegere cu Departamentul Justiţiei din SUA şi a fost obligat la plata a un miliard de dolari pentru rezolvarea acuzaţiilor legate de airbagurile defecte, care pot exploda și pulveriza resturi metalice – conform publicaţiei Wall Street Journal (WSJ), care citează Reuters. Takata a pledat „vinovat” la acuzaţiile de proastă administrare.

Takata s-a înființat în 1933 și timp de două decenii a produs sfori utilizate la parașute, trecând apoi la producția de centuri de siguranță. În anii 80′ familia Takata a decis să intre puternic în producția de airbag-uri, dată fiind tradiția în textile a companiei care acum are 50.000 de angajați. Takata a deschis prima unitate de producţie pe piaţa locală în anul 1996 la Arad, iar opt ani mai tâziu a demarat producţia la Sibiu. 

sursa: bbc.com

0 comentarii 805 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter