Actual

7 sfaturi despre cum să fiți fresh la muncă atunci când începeți ziua epuizați

Mari Pătru › Mar, 2017-08-08 10:40
Resimţi o oboseală permanentă? Ai ajuns la serviciu și te simți extenuat deja? Specialiştii englezi citaţi de Daily Mail și lifehacker.com vă dezvăluie câteva metode care te pot energiza și care te pot ajuta să treci peste ziua care a început nu tocmai bine.

Indiferent de cât de mult efort depuneți în a dormi suficient în fiecare noapte, vor fi zile când vă veți trezi epuizați. Va mai trebui să supraviețuiți și unei zile de muncă fără să fiți morocănoși și, în același timp, să fiți productivi.

Efectuați câteva exerciții rapide și simple pentru a menține fluxul sanguin

Nu toate exercițiile funcționează. Sunt exerciții pentru corp, altele pentru minte. Acestea din urmă vă vor ajuta să vă consumați energia pe parcursul zilei astfel încât să nu vă simțiți obosit și să vă dați bătut. Cel mai ușor tip de exercițiu sunt flotările. Faceți trei seturi a câte 10 flotări cu pauză de 30 de secunde între ele. Nu ar trebui să dureze mai mult de cinci minute, nu ar trebui să transpirați prea tare și acest proces vă va da un plus de energie. Puteți să faceți acest tip de exercițiu în fiecare zi pentru un plus de energie, nu doar în zilele în care vă simțiți epuizați.


CITEȘTE ȘI: 5 lucruri mărunte care te pot ajuta să te faci remarcat la job
Lucrați stând în picioare

Știm cu toții că statul pe scaun toată ziua nu este un lucru bun pentru noi. Probabil v-ați obișnuit să lucrați pe scaun, deoarece este mai confortabil. Este posibil să nu aveți biroul făcut pentru asta, dar, în general, există o modalitate prin care puteți schimba spațiul de lucru astfel încât să puteți urca monitorul și tastatura la înălțime pentru a lucra stând în picioare. Vă va fi mai greu să adormiți în această poziție. S-ar putea să vă simțiți inconfortabil la început, deoarece sunteți deja obosit, dar după puțin timp vă veți obișnui și veți da randament.

Planificați o scurtă pauză de somn

Doar pentru că ești la serviciu nu înseamnă că nu găsești puțin timp să dormi. Sperăm că șeful tău înțelege suficient să te lase să fugi timp de 20 de minute pentru trage un pui de somn rapid. Și aici este un truc. Pauza de somn luată într-un interval de timp nepotrivit te poate copleși. Este bine să fie între orele 13.00 si 15.00 ale zilei. Probabil că aveți o pauză de masă, deci faceți o pauză de 20 de minute în mașina dumneavoastră sau undeva mai confortabil și luați-vă prânzul la birou.

Combinați o ceaşcă de cafea cu opt pahare de apă

În fiecare zi e nevoie să-i furnizezi organismului lichidele necesare pentru o funcţionare optimă. În caz contrar, presiunea sângelui scade, creierul riscă să nu se mai oxigeneze cum trebuie şi de aici intrevine starea de moleşeală.


CITEȘTE ȘI: A spus „Adio, multinațională!”
Luați-vă doza de magneziu

Magneziul joacă un rol important în menţinerea nivelului de glucoză din sânge, a sănătăţii musculare şi a puterii de concentare. În general, zarzavaturile şi alunele au un conţinut bogat în magneziu. Dar vă puteți completa doza apelând la suplimentele de magneziu în cantitate de 200mg sau 400mg pe zi.

Consumați  alimente cu un indice glicemic scăzut

Optând pentru produsele neprocesate, precum cerealele integrale, orezul brun sau pâinea neagră din făină integrală, îţi poţi menţine un nivel constant al energiei. Dacă vă îngreunați digestia umplându-vă farfuria cu tot felul de nebunii greu de digerat, sigur vă va ajunge oboseala.


CITEȘTE ȘI: Un fel de Robin Hood? Primarul care vrea să taxeze în plus bogaţii ca să îmbunătăţească transportul în comun
O slujbă proastă afectează creierul

Un loc de muncă dezagreabil ne face nefericiţi, însă cercetătorii americani au descoperit că e mai dăunator pentru sănătatea minţii să ai un job care nu-ţi convine decât să nu ai slujbă deloc. Oamenii care nu au un loc de muncă sunt, paradoxal, ceva mai echilibraţi la minte decât cei care se luptă cu o slujbă neplacută. 

Încercați aceste șiretlicuri și povestiți-ne despre ziua dumneavoastră care a început prost și s-a terminat foarte bine!

1 comentariu 1873 vizualizări

Comentarii

2017-08-16 06:55

STEFAN C.

Pot sa confirm partea cu

Pot sa confirm partea cu flotarile. Eu fac de obicei 30 într-un set. Asta impreuna cu cafea, mic dejun și puțin stretching e startul perfect de zi.

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter