Actual

6 principii ale oamenilor foarte productivi

Doru Dima › Dum, 2016-03-27 06:25
Uitați o întrebare aparent simplă pentru voi: La ce se referă productivitatea până la urmă? Cei mai mulți oameni vor răspunde direct că este vorba de managementul timpului și al energiei – planificarea mai eficientă a sarcinilor, optimizarea stilului de viață în vederea sănătății și a puterii de concentrare, utilizarea ultimelor unelte tehnologice, etc. La aceste lucruri se referă productivitatea. Dar dacă toate acestea reprezintă doar retușuri finale, iar adevărata muncă în procesul de a deveni productiv nu este ceea ce faceți, ci cum gândiți? Aceasta este afirmația făcută de către doctorandul în  Psihologie Organizațională, Tom Hardy, într-un articol de pe Medium.com.

La fel ca mulți alți experți, Hardy consideră că  efortul de a obține pur și simplu productivitatea este o încercare fără șanse de succes. El spune că ceea ce trebuie să faceți pentru a ajunge foarte productivi este, în primul rând, să vă setați mentalitatea corectă.  Hardy prezintă 15 principii fundamentale ale oamenilor excepțional de productivi,  pentru cei ce au obiective înalte; toate merită citite, dar acestea sunt cele mai importante pentru a reuși să faceți primul pas:

Oamenii foarte productivi știu cine sunt.
Așa cum s-a mai spus de multe ori, nu poți obține succesul fără să-l definești. Iar nimeni nu vă poate oferi propria definiție a succesului în afara de voi înșivă. Așadar, să vă comparați cu alți oameni este o pierdere de timp.

“Oamenii neproductivi caută siguranță din exterior. Ei caută siguranță într-un cec, în prieteni sau în percepția celorlalți asupra succesulului personal. În loc să aibă parte de siguranță, în realitate acești oameni sunt controlați de aceste lucruri,” scrie Hardy. “Totuși, oamenii excepțional de productivi știu că siguranța poate fi obținută doar din interior.  Acești oameni se cunosc. Așadar, ei nu își fac griji legat de toate aceste capcane care sabotează și încetinesc masele.”

Ei știu în ce direcție merg.
Dacă nu aveți o destinație în minte, puteți să alergați toată ziua și toată noaptea și tot nu veți progresa. Oamenii foarte productivi nu-și irosesc energia alergând în cerc. Ei au o hartă.

“Adevărul este că oamenii incredibil de productivi nu se mișcă mai repede ca ceilalți. De multe ori, ei se mișcă mai încet. Diferență este că, spre deosebire de ceilalți, acești oameni merg într-o direcție. Cinci pași într-o direcție pare foarte mult pentru persoana care a mers câte un pas în cinci direcții diferite,” spune Hardy.

Citeste mai mult pe dorudima.ro

0 comentarii 1577 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter