Actual

5 trucuri pentru a obține un job potrivit

Sebastian Radu › Mar, 2016-02-02 12:16
Căutarea unui loc de muncă presupune de multe ori urmărirea obsesivă a site-urilor de recrutare și trimiterea de C.V.-uri și scrisori de intenție în masă, fără a da însă prea multă importanță tipului de job pe care ți-l dorești. Astfel, îți risipești energia pe șanse mici când ai putea, de fapt, să te axezi pe joburile care corespund nevoilor și atuurilor tale, maximizându-ți șansele de a obține, din prima, locul de muncă potrivit ție. Revista CARIERE îți prezintă 5 trucuri care te pot ajuta să îți eficientizezi căutarea și obținerea unui job:

1.     Înțelege-ți criteriile de căutare!
 
Dacă nu ești capabil să articulezi ce anume cauți la un job, ce îți dorești de la el, nu te apuca de căutat. Realizează-ți un top al priorităților – dacă este vorba despre cultura companiei ori nu.
Dacă reușești să înțelegi ce te motivează, ca angajat, îți va fi mai ușor să îți filtrezi și căutările. Le vei organiza în funcție de îndemânare.
 
2.     Crează-ți o listă conform criteriilor
 
Acum că ai înțeles ce vrei, folosește-te de asta în căutarea jobului „perfect”. Realizează o listă cu locurile de muncă descoperite, un Excel, ceva. Ține evidența acțiunilor pentru fiecare în parte!
 
3.     Citește cu atenție descrierea joburilor
 
E mai simplu să aplici la joburi pe bandă rulantă, dar de ce ai face asta? Citind cu atenție descrierile, vei aplica doar la cele care sunt „pe lungimea ta de undă”. Vei scuti ulterior, mai mult timp, căci nu îți vei irosi energia pe interviuri fără rost.
 
4.     Personalizează-ți C.V.-ul și scrisoarea de intenție
 
Probabil că lista joburilor care se potrivesc nevoilor și persoanei tale este destul de mică. Prin urmare, trebuie să dai tot ceea ce este mai bun, să acorzi extrem de multă importanță fiecăruia în parte. Acum că ai o listă clară a aplicațiilor, nu ar trebui să fie prea complicat să îți personalizezi aplicațiile în mod individual. Croiește-le pentru fiecare job în parte adaptând experiența și abordarea descrierii fiecăruia în parte.
 
5.     Follow Up
 
După ce ai aplicat la cele câteva joburi în care te identifici, dar nu ai primit, după ceva timp, niciun răspuns, trimite încă un email prin care să verifici dacă mesajele tale au fost primite. Mesajul tău trebuie să fie scurt, concis și din el să reiasă faptul că dorești să lucrezi pentru respectivii. Poți, de asemenea, să adaugi și cu ce poți ajuta la devoltarea respectivei companii.
În cazul în care ai participat deja la un interviu, poți da, dacă după o vreme nu ai mai primit niciun semn, un telefon de verificare. Acest lucru ar sublinia cât de mult îți dorești locul respective de muncă.
 
Cu toate că știm că nu ți-am oferit glonțul care să te ajute să împuști un job, căci asta este imposibil, ți-am oferit 5 sfaturi care să te trimită pe drumul cel bun în căutarea și obținerea unuia.
 
 

2 comentarii 1260 vizualizări

Comentarii

2016-04-02 20:28

SZABO EMESE

Buna,caut de lucru in

Buna,caut de lucru in Germania zona Lahr,la depozit,fabrica,curatenie,in orice domeniu.Multumesc anticipat.

2016-02-23 14:14

MARACINE CLAUDIU

Constructii finisaje

Constructii finisaje sau
Depozite sortat ambalat

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter