Cum să, Actual

5 secrete de time management pentru a lucra mai eficient

eJobs.ro › Mar, 2017-02-14 18:08
Cel mai probabil, te-ai confruntat până acum fie cu organizarea priorităților, fie cu respectarea termenelor limită, fie cu randamentul pe care îl dai într-un program fix. Pe scurt, ai avut sau ai în continuare probleme cu managementul timpului.

În timp ce unii colegi fac totul să pară așa de ușor, își termină sarcinile rapid și rezolvă cu succes situațiile imprevizibile, sunt alții care abia dacă se încadrează în timpul de lucru sau nici nu reușesc să își termine treburile zilnice, nu pot ține o agendă și se simt copleșiți când apar evenimente neprevăzute. 
Foto: Pixabay

Dacă te afli în a doua categorie, înseamnă că ai nevoie să îți dezvolți abilitățile de time management, pentru a fi mai organizat la job și a lucra mai eficient.

„Dacă ar fi să dau o singură recomandare, ar fi aceasta – află ce este important pentru tine, cu adevărat important pentru tine și urmărește acea direcție. De obicei, oamenii nu se gândesc foarte mult la ce este important pentru ei. De aceea, ajungem să copiem obiective unii de la ceilalți.  Va fi inutil, chiar dacă ești un om organizat în general, dacă nu știi prea bine care este scopul urmărit”, explică trainerul Alin Comșa pentru eJobs.ro.

Însă el ne dă mai mult de o recomandare. Ne oferă sfaturi de time management, simplu de pus în practică și folositoare în orice activitate.

1. Stabilește-ți obiectivele

„Sunt foarte multe instrumente sau tehnici care pot ajuta în organizarea eficientă a timpului. Totuși, niciuna nu va funcționa dacă nu am stabilit foarte concret care este obiectivul urmărit.” Pentru a ne ajuta să ne conștientizăm mai bine, trainerul ne oferă un acronim ușor de reținut și de aplicat și foarte util în activitățile de zi cu zi. El sugerează că orice obiectiv ar trebui să fie structurat SMART („deștept” în engleză):

  • Specific;
  • Măsurabil;
  • Adecvat;
  • Realist;
  • Încadrat în Timp.

Citeşte restul sfaturilor legate de time management pe eJobs.ro.

0 comentarii 1391 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter