Actual, Inspirație

5 metode testate pentru a scăpa de dependența de telefon. Încearcă și tu! Ți-ar prinde bine!

Marilena Ispas › Vin, 2018-08-10 11:08
Suntem avizi după tehnologie. O folosim din ce în ce mai des pentru orice lucruri facem. Fie că vorbim despre cititul știrilor, programări la medic sau pur și simplu, pusul alarmei pentru trezire, se pare că telefonul ne acaparează viața cu totul. Există însă metode de a scăpa de această dependență de telefon.

Cele mai multe studii spun că oamenii își verifică telefoanele în jur de 150 de ori pe zi. E o obsesie care ne face să fim mai puțin fericiți. Dar cum distrugem obiceiul atunci când smartphone-urile sunt un instrument necesar pentru munca noastră și viața socială? Mark Wilson a povestit într-un articol publicat pe Fastcompany.com despre cinci oameni care s-au luptat cu dependența de telefoane și au trăit pentru a o spune. Iată care au fost sfaturile lor pentru a scăpa de dependența de telefon:
 

Șterge acele aplicații

 "IPhone-ul meu mi-a absorbit întotdeauna atenția, dar în 2012, când a început să concureze la timp cu copiii mei, am decis că e timpul să schimb ceva. Am șters toate aplicațiile care îmi distrăgeau atenția: Twitter, Facebook, Instagram, YouTube. Am șters aplicația Gmail și am dezactivat e-mailurile încorporate și chiar Safari. A fost o ușurare imensă. Am crezut că acest lucru ar fi un experiment pe termen scurt, dar șase ani mai târziu, acele aplicații încă nu există pe iPhone-ul meu. "- Jake Knapp, fostul partener de design al Google Ventures; coautor al cărții „Make Time.”
 

Modificați mărimea dispozitivului dumneavoastră

"Pentru a conștientiza mai bine când și cum folosesc smartphone-ul meu, am încercat să-l înlocuiesc cu un iPad mini 3G, care are toate caracteristicile iPhone-ului, cu excepția efectuării de apeluri. Deoarece iPad-ul era suficient de mare pentru a fi greu de folosit la, să zicem, masa de seară, mă făcea să-mi dau seama când efectiv pierdeam timpul stând el; Am oprit practic utilizarea Instagram și Twitter. În cele din urmă, m-am întors la un smartphone, dar sunt mai conștient atunci când îl folosesc. "- Michell Zappa, fondator Envisioning Technology.
 

Fă-l neplăcut

"Primul pas este să instalați o aplicație ca Moment pentru a urmări timpul în care utilizați dispozitivul. Mă anunță când am stat pe telefonul meu mai mult decât de obicei și văd de câte ori l-am folosit în fiecare zi. Am încercat de asemenea o comparație: timp de două săptămâni am folosit ecranul iPhone-ului în culori și timp de două săptămâni l-am folosit în scală de gri, care este proiectat să fie iritant. Am constatat că scala gri mi-a redus utilizarea doar la utilitate și a eliminat scrollingul țintă. "- Sarah Lawrence, designer grafic.
 

Lăsați-l în altă cameră

"La sfatul unui terapeut, am început să-mi părăsesc telefonul într-o altă cameră. Nu am putut rezista tentației spunându-mi că sunt prea atașat. Mă făcea să mă simt nervos. Nu mi-a plăcut să fiu în locuri fără recepție și chiar aș fi fost în stare să merg acasă dacă bateria telefonul meu risca să se termine.  Până astăz, nu m-am confruntat cu închiderea telefonul din cauză că nu mai aveam baterie; mereu am avut grijă să îmi încarc telefonul. Dar terapeutul mi-a recomandat practic să plec într-o altă încăpere pentru diferite perioade de timp care să crească la o anumită perioadă. Mi-a recomandat să încep cu 15 minute, apoi să măresc perioada fără telefon. Nu sunt încă un as în asta, dar am progresat. Și am reușit să nu mai lucrez de pe telefon. Dar nu renunț. "-Yoni Rechtman, investitor.
 

Puneți telefonul în modul avion. . . PE PĂMÂNT

"Am șters Instagram pentru câteva săptămâni, și chiar am fost inspirat. De asemenea, am setat telefonul pe modul avion pe timp de noapte. În cele din urmă am reinstalat Instagram, pentru că prietena mea (și alți prieteni, de asemenea) îmi spuneau că ratam invitațiile trimise de ei. Dar încă mai folosesc modul avion, aproape în fiecare noapte. Dacă nu, telefonul este cu siguranță pe silențios. "- John Converse Townsend, social content și community manager, Fast Company.

0 comentarii 530 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter