Cum să, Actual

5 metode simple care te pot ajuta să citești mai multe cărți

Constantin Pescaru › Mie, 2017-06-14 18:00
Tu câte cărţi citeşti pe an? 5 sau mai multe? Lectura din metrou îţi e suficientă sau lectura face parte din tabieturile tale de seară? Ori citeşti numai în vacanţe? Sau deloc? Ei bine, cărţile sunt bune surse de inspiraţie, conţin lecţii de viaţă şi reprezintă hrană pentru minte, aşa că ne-am propus să îţi aratăm 5 metode simple pe care le poţi aplica în viaţa de zi cu zi pentru ca să citeşti mai mult. 
Foto: Arhivă personală

De trei ani și jumătate, Victor Miron derulează o campanie de promovare a lecturii, care se numeşte Cărțile pe față.

În această perioadă, el a conceput și implementat peste 20 de acțiuni de încurajare a cititului (de la transport public gratuit pentru cititori și cabinet stomatologic anti-cariat, până la nuntă ca la carte și biblioteca vecinilor).

De asemenea, a reuşit să strângă o comunitate de peste 100 000 de persoane pe pagina de Facebook a proiectului. El însuşi citeşte  zilnic 2-3 ore şi discută cu alţi oameni despre cărţi şi impactul pe care îl au asupra dezvoltării personale.

Am stat de vorbă cu Victor Miron, care ne-a împărtăşit 5 sfaturi pentru a citi mai mult:

1. Citește mai puțin

"Citește mai puține cărți slabe și mai puține cărți care nu îți plac", susţine Victor Miron. Adevărul este că mult prea mulți oameni rămân blocați luni de zile în câte o carte care nu le place și nu trec la alta pentru că nu vor să se lase de cea incepută. "Eu, personal, am regula de o săptămână. Dacă nu termin o carte în 7 zile, atunci în 90% din cazuri renunț la ea", explică Victor Miron.

2. Cărți pe cărțile de vizită

Te-ai gândit să treci pe spatele cărților de vizită acele 5 -10 cărți care ţi-au plăcut cel mai mult? Victor Miron susţine că acest mic detaliu este eficient pentru networking. "Va duce la conversații mult mai interesante cu oamenii pe care tocmai îi cunoști și le oferi o carte de vizită. Dacă aveți în comun autori preferați, atunci sigur o să vă fie mai ușor să creați o conexiune. În plus afla de cărți bune de la persoana din fața ta", spune acesta.

3. Aranjează-te cu volum

Pune-ți pe telefon versiunile audio ale cărților pe care vrei să le citești: așa poți să le asculți în timp ce mergi spre muncă sau în timp ce alergi sau te plimbi prin parc, potrivit lui Victor Miron.

4. Mergi mai des în club

Mergi mai des în clubul de lectură, căci la astfel de evenimente vei putea întâlni alți oameni care îndrăgesc aceiași autori și de la care poți afla de alte titluri interesante. Victor Miron propune înfiinţarea unui club de lectură la job. "Vă puteți întâlni o dată pe lună și timp de 2 ore să citiți pe loc un text scurt și după care să discutați despre el. O poți propune celor de la HR ca o activitate de team building. Sunt multe texte faine care se pot citi în 60-90 de minute, atât ficțiune cât și non-ficțiune. Compania pentru care lucrezi va fi cu atât mai deschisă dacă le propui titluri care transmit valorile firmei", sugerează Victor Miron.

5. Citește alături de cei dragi

Lectura nu e o activitate strict solitară: poți citi cu voce tare aceeași carte împreună cu partenerul sau partenera. "Măcar o seară pe săptămână încercați asta în loc de emisiuni tv sau seriale. Dacă ai copii, cu atât mai mult e bine să faceți asta cu toții", ne sfătuieşte Victor Miron.

0 comentarii 4585 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter