Actual

5 tipuri de gândire care te îndreaptă spre succes

Sebastian Radu › Lun, 2016-03-28 09:33
Cu toate că succesul este ceva greu de cuantificat și există multe feluri de a îl vedea, ne-am gândit să îți prezentăm câteva moduri prin care te poți apropia de acest „ideal”. Și cu ce poți să „atingi succesul” mai repede, ori mai ușor, dacă nu cu o gândire pozitivă? Revista CARIERE îți prezintă 5 moduri de a gândi care te vor ajuta în viață.  
 

 Vârsta este doar o cifră
 
Dacă ești tânăr, nu mai da vina pe vârstă pentru insuccesele pe care le ai. Mai mult, muncește asiduu. Șefilor, angajatorilor, colegilor… le place să aibă de-a face cu tineri care vor să surprindă și să evolueze.
 
Investește în tine
 
Știi care este cea mai sigură investiție pe care o poți face? Mulți antreprenori și oameni de succes afirmă că propria persoană. Citește măcar 30 de minute pe zi. Consumă informația care te înconjoară, că slavă domnului avem acces la ea mai mult ca niciodată, ca pe aer. Și nu câțiva ani, ci până mori. Chiar dacă ne propunem să învățăm ceva sau să aflăm ceva nou zilnic, la sfârșitul zilelor tot vom știi prea puține lucruri despre lumea care ne înconjoară.
 
Pe lângă asta, nu îți neglija sănătatea și relaxarea. Investește, prin urmare, în tine, în minte și în trup.
 
Evită să iei decizii care te consumă și te distrag
 
Sună complicat dar nu este chiar așa. Încearcă să îți planifici totul astfel încât să percepi task-urile ca pe ceva simplu, ce se întâmplă din inerție. Vei constata că ai mintea mai odihnită și te poți concentra pe lucrurile mai importante. Am putea încadra aici și filozofia lui Mark Zuckenberg, care se afișează cu un singur model de tricou. Considerentul este același.
 
Gândește măreț. Fii măreț

 
În cazul în care nu ai făcut asta până acum, fixează-ți câteva rezoluții anuale. Să zicem zece. Vei vedea că, având aceste obiective stabilite, îți va fi mai ușor să te mobilizezi și să te automotivezi atunci când intrii într-o stare delăsătoare. Te va ajuta să lucrezi metodic și să nu te abați de la scopul principal al acțiunilor pe care le înteprinzi.
 
Crede în tine!
 
Dacă nu tu, atunci cine să o facă?
 
Toți oamenii de succes vorbesc despre provocările de care au avut parte, de-a lungul vieții, dar și despre creativitatea născută odată cu ele.  
 
Momentul în care crezi și ți-o spui, cu voce tare, că nu există nimic să nu poți rezolva este și momentul în care aproape ai atins succesul.
 
Orice lucru în care crezi din toate puterile tale va deveni o realitate. Ai în tine puterea de a-ţi clădi lumea ta reală, aşa cum o doreşti. Toţi oamenii doresc să aibă succes şi totuşi cea mai mare parte dintre reprezentanţii fiecărei generaţii nu-şi acordă nici măcar o şansă, convinşi fiind că, orice ar face, tot nu va ieşi aşa cum visează ei. În acest fel, lipsa de încredere în sine merge mână în mână cu eşecul.
 
Această auto-condamnare la mediocritate este de-a dreptul ridicolă – jumătate din populaţia globului dispune de capacităţi situate peste medie. Doar un procentaj redus din membrii unei generaţii crede cu adevărat m propriile şanse de succes şi, datorită acestei credinţe în sine, obţine succesul dorit. Uită-te la cei care reuşesc: dacă îi întrebi ce doresc, nu-i mai poţi opri.
 
 
 
 

0 comentarii 2153 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter