News

4 tipuri de oameni toxici pe care trebuie să îi eviţi la job

Roxana Roseti › Lun, 2017-02-13 17:55
La un moment dat în viaţă, trebuie să ne evaluăm viaţă personală şi profesională, precum şi relaţiile pe care le menţinem. Timpul este ceva valoros, care nu trebuie irosit. Abia găsim timp să investim în relaţiile pozitive, de la care ne dorim să existe beneficii din ambele părţi, ştiind că se pot transformă în prietenii pe viaţă. 

 Aşadar, întrebarea cea mai importantă este: de ce să petrec timp cu oamenii care nu îmi împărtăşesc valorile sau nu îmi aduc nimic pozitiv în viaţă?

Cum te poţi păzi de oamenii toxici şi pe cine să eviţi la job?

1. Oamenii care te judecă
Oamenii care judecă şi îi critică pe toţi ceilalţi nu au un alt hobby, aşa că nu te aştepta de la ei să le pese de problemele tale sau să îşi dorească să audă soluţii.
La job, îi vei recunoaşte pe aceşti oameni pentru că sunt manipulatori, sar la concluzii fără să audă faptele, şi nu le pasă de opiniile celorlalţi.
2. Oamenii iresponsabili
Acest tip de angajat nu îşi doreşte niciodată să progreseze. Nu îşi asumă greşelile, nu îl interesează muncă pe care o face şi este iresponsabil.
3. Oamenii care ar face orice să parvină
Pe tipul acest de om îl puteţi întâlni la multe locuri de muncă. Este genul de om care nu îşi apară o opinie, îşi doreşte să ştie totul despre cei din jur, pentru a putea deveni puternic. Va acceptă promovări pe care nu le merită, pentru a câştigă statut. Va află secretele celor din jur şi apoi le va folosi în avantajul sau. Este veşnicul prieten al şefilor, cu care nu s-ar certă niciodată, fiind genul de slugarnic hotărât să parvină. Un astfel de om crede că scopul scuză mijloacele.
 
Mai multe pe risco.ro
 

1 comentariu 3791 vizualizări

Comentarii

2017-02-15 17:29

REMUS

Cele 4 tipuri sunt 3

Cele 4 tipuri sunt 3

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter