Actual

2018: Ghid Cultural pentru Europa Centrală

Roxana Roseti › Joi, 2018-06-14 12:20
Institutul Cultural Bulgar din Viena ‒ Casa Wittgenstein găzduieşte pe 14 iunie lansarea ediţiei 2018 a Ghidului Cultural pentru Europa Centrală / Kulturführer Mitteleuropa. Realizat de Institutul pentru Spaţiul Dunărean şi Europa Centrală (IDM), ghidul a fost publicat în acest an cu tema „Anul European al Patrimoniului Cultural 2018“, cuprinzând un articol despre România, semnat de Miklós Zelei şi dedicat localităţii Bezidu Nou (foto). 

În deschiderea evenimentului de lansare vor lua cuvântul Rudolf Schicker (Institutul pentru Spaţiul Dunărean şi Europa Centrală (IDM), prof. dr. Rumjana Koneva (Institutul Cultural Bulgar din Viena) şi Elisabeth Pacher (Cancelaria Federală a Austriei, Creative Europe Desk Austria). Ediţia 2018 a Ghidului Cultural pentru Europa Centrală va fi prezentată de dr. Márton Méhes, redactor. Evenimentul continuă cu o masă rotundă la care participă Liz King (D.ID Dance Identity/Dancing Museums) şi dr. Heidemarie Uhl (Academia de Ştiinţe din Austria), dezbaterea fiind moderată de dr. Márton Méhes.

Evenimentul este organizat de Institutul pentru Spaţiul Dunărean şi Europa Centrală (IDM) în parteneriat cu Creative Europe Desk Austria şi Europe for Citizens Point (Cancelaria Federală a Austriei) şi cu sprjinul Institutului Cultural Bulgar din Viena ‒ Casa Wittgenstein şi al Institutului Cultural Român de la Viena.
În 2018 sărbătorim, în toată Europa, la nivel național, regional și local, diversitatea patrimoniului nostru cultural. Obiectivul Anului european al patrimoniului cultural este de a încuraja cât mai multe persoane să descopere și să aprecieze patrimoniul cultural al Europei și de a consolida sentimentul de apartenență la un spațiu european comun. Sloganul Anului este "Patrimoniul nostru: la confluența dintre trecut și viitor".
 

0 comentarii 297 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter