Tehnologie, Actual

2000 de liceeni din Romania construiesc aplicatii mobile sau alte proiecte IT

Constantin Pescaru › Mie, 2017-01-11 17:48
Opening Opportunities, proiectul creat de Asociația Techsoup și Microsoft România, a ajuns în 2016 la aproape 2000 de elevi de liceu. Tinerii au participat la evenimente despre tehnologie și mentorat în Iași, Focșani, Onești, Piatra Neamț, Lugoj, Vaslui, Bârlad, Suceava, București și Râmnicu Vâlcea.
Foto: Opening Opportunities

650 dintre ei sunt în acest moment mentorați timp de 4 luni de voluntari Microsoft România și lucrează în echipe în care vor exersa construirea de aplicații mobile sau alte proiecte tehnice.

Programul Opening Opportunities ajută elevii de liceu pasionați de IT să își completeze activitatea din școală cu experiența practică a realizării unui proiect tehnic - website, aplicație sau proiect hardware – împreună cu un mentor cu experiență în domeniul IT.

Încă de la debutul programului acum trei ani, principalul partener al proiectului este Microsoft România: peste 50 de specialiști ai companiei lucrează acum cu echipe de până la 12 elevi de liceu pentru 4 luni – în întâlniri fie online, fie offline. În total, peste 150 de angajați Microsoft România s-au înscris ca voluntari în proiect.

Elevii, de obicei în clasele a 9-a – a 11-a, de la profile reale și nu numai, au ocazia să descopere în practică etapele dezvoltării unui produs tehnic, dar și să-și exerseze roluri ca manager de proiect, manager de produs, programator, designer, marketing și PR. Ei sunt coordonați de mentori Microsoft care au trecut printr-un proces consolidat de training în dezvoltare de produse și mentorat.

Mentorii Microsoft sunt ajutați pe tot parcursul drumului de dezvoltare de mentori tehnici din echipa Microsoft Developer Experience și de echipa Opening Opportunities.

Începând cu anul şcolar 2016 – 2017, programul a ajuns la aproape 2000 de elevi din 10 localități, prin intermediul celor 15 evenimente de lansare organizate pe parcursul a doar 3 săptămâni.

Dintre participanții la aceste evenimente, 650 de elevi lucrează acum, timp de 4 luni, alături de mentorii Microsoft la dezvoltarea proiectului lor, pe care va trebui să îl prezinte public până la finalul lunii ianuarie 2017.

0 comentarii 720 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter