Actual, Piața Muncii/Employment

1,2 milioane dolari pentru educația antreprenorială a tinerilor. O parte vor ajunge și în România

Dana Badea › Lun, 2017-07-10 14:35
Junior Achievement Europe va primi un grant în valoare de 1,2 milioane de dolari, de la către Citi Foundation, bani care vor fi folosiți pentru dezvoltarea competențelor profesionale și a spiritului antreprenorial în rândul elevilor de liceu.
sursa: 123 RF

Din  această sumă 300.000 de dolari vor fi alocați pentru un proiect de educație antreprenorială - „Entrepreneurship Education Network“ (EE-HUB) – care va fi implementat în șase țări din Europa Centrală și de Est (România, Bulgaria, Cehia, Slovacia, Ungaria și Turcia).

„Citi Foundation se angajează să sprijine tinerii care doresc să afle cum trebuie să procedeze pentru a întemeia și a face să funcționeze o afacere proprie, accentuând importanța unei gândiri antreprenoriale și oferindu-le abilitățile de care aceștia au nevoie pentru a pătrunde pe piața muncii. În plus, înființarea celor 6 =HUB-uri de Educatie Antreprenoriala va stimula transferul de bune practici și cunoștințe între guverne, ONG-uri și companii, în beneficiul unui număr cât mai mare de tineri.” – a declarat Rachael Barber, Head of Community Development, EMEA, Citi.

Studiile recente ale Fundației privind desfășurarea programului «Pathways to Progress» converg asupra ideii că tinerii din întreaga lume au un spirit antreprenorial dezvoltat, șapte din zece (69%) gândindu-se să înceapă o afacere pe cont propriu.

Primul Summit de Educație Antreprenorială începe la Bruxelles în 11 iulie, în prezența Majestăţii Sale Regele Philippe al Belgiei, a reprezentanților din cadrul instituțiilor UE și ai unor ONG-uri, a băncii Citi și a numeroase alte companii.  

0 comentarii 512 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter