Actual

10 ani de poveste cu o școală alternativă, care a mizat și mizează pe dragostea de a ști

Roxana Roseti › Vin, 2017-11-17 14:54
S-a născut în 2007, din dorința de a oferi oamenilor de toate vârstele șansa de a se dezvolta personal și profesional și de a se iniția în domenii neîntâlnite în școală. A mizat pe dragostea de a ști, de a cunoaște, de cultură a bucureștenilor și nu numai. 

Este vorba despre Fundaţia Calea Victoriei care a sărbătorit zilele acestea, în  eleganta Sală de Marmură a Palatului din Cercul Militar Național București, 10 ani de proiecte culturale independente, povestea de succes a unei şcoli alternative.
Astfel, publicul a participat la o întâlnire cu cinci personalităţi culturale, prieteni şi lectori ai fundaţiei, care au împărtăşit, cu umor şi căldură, felul în care au reuşit să îşi transforme pasiunea într-o carieră împlinită.
Invitaţii serii au fost oameni speciali, care s-au implicat în proiectele fundaţiei, dăruind publicului de toate vârstele din bucuria, inteligenţa, talentul şi entuziasmul lor pentru arte şi cultură: Georgeta Filitti – istoric, Dorina Lazăr – actriţă, Mihaela Anghelescu-Irimia – filolog, Vintilă Mihăilescu – antropolog, Tiberiu Soare -  dirijor. 

Gazda serii, Sandra Ecobescu, preşedintele Fundaţiei Calea Victoriei, a lansat câteva întrebări, ca punct de pornire, la care invitaţii au răspuns cu farmecul lor special, adaugând şi poveşti savuroase: Poate fi o carieră în domeniul artelor şi al ştiinţelor umaniste o idee bună pentru un tânăr pasionat de frumos?, Care sunt modelele care i-au inspirat pe invitaţii noştri, mentorii care le-au insuflat curaj, determinare şi frumoasa nebunie de a împărtăşi cu cei din jur subiectele preferate?, Care sunt cele mai mari provocări pe care un artist, un cercetător, un muzician sau un profesor trebuie să le depăşească în societatea de astăzi?, Ce aduc artele şi ştiinţele umaniste în lumea noastră? Cum ar arăta o lume fără pictură, muzică, teatru, istorie, literatură sau antropologie?, De ce credeţi că publicul bucureştean apreciază “academia” umanistă, non-conformistă numită Fundaţia Calea Victoriei, în contextul în care se vorbeşte prea des despre lipsa interesului pentru lectură sau cultură?.
Totul s-a derulat, desigur, sub deviza simplă, dar atât de actuală: Inspiră prin arte și cultură!

0 comentarii 812 vizualizări

Comentarii

Adăugati comentariu

CAPTCHA
Introduceti codul din imaginea alaturata

Ne dorim ca toate comentariile care au loc pe portalul Cariere sa fie inteligente si interesante. Pentru a ne asigura ca scrieti la obiect, toate mesajele vor fi citite de catre editorii nostri si ar putea fi editate ca sa intruneasca criteriile noastre de claritate, lungime, si relevanta.

Noi cerem sa se respecte urmatoarele.
1. Fara anunturi de vanzare de produse sau servicii. Haideti sa mentinem aceasta zona ad-free.
2. Fara atacuri la persoana. In aceste conversatii dezbatem si criticam idei, nu pe oamenii din spatele lor.
3. Fara postari multimedia. Sunteti liberi sa le mentionati dar nu incercati sa le postati aici.

Toate textele devin proprietatea Cariere in urma publicarii dar editorii nu se fac raspunzatori pentru opiniile pe care le vehiculeaza autorii lor.

 
 
 
 
n/a

Urmărește Revista CARIERE

Abonează-te la newsletter